Website Sociaal Wijzer Drimmelen in gebruik

Plaatsingsdatum: May 28, 2015 5:57:54 PM

Wethouder Mark van Oosterhout nam donderdag 21 mei de website www.SociaalWijzerDrimmelen.nl officieel in gebruik.

Dit deed hij in aanwezigheid van onder andere vertegenwoordigers van de stichting WWZ (Wonen, Welzijn, Zorg) Drimmelen en de SWO (Stichting Welzijn en Ondersteuning).

Deze stichtingen hebben de website samengesteld. Via de website kunnen inwoners informatie over zorg en ondersteuning makkelijk vinden.

Het gaat daarbij vooral om handzame informatie over verschillende zorgaanbieders.

De organisatie van zorg in Nederland is per 1 januari dit jaar veranderd. De AWBZ is vervangen door de Wet Langdurige Zorg.

De vroegere AWBZ-zorg voor thuiswonenden is daarmee een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Het aantal aanbieders, waarmee de gemeente contracten heeft, is daarom flink uitgebreid.

Het is belangrijk voor inwoners te weten  welke vormen van ondersteuning en zorg in Drimmelen beschikbaar  zijn.

Informatie daarover moet eenvoudig toegankelijk zijn.

De gemeente Drimmelen heeft daarom WWZ-Drimmelen en SWO Drimmelen gevraagd een website op te zetten. In eerste instantie gaat het om informatie die met de Wmo te maken heeft. Maar ook informatie die te maken heeft met Jeugdzorg en de Participatiewet wordt later op de website toegevoegd.  Zo worden inwoners van Drimmelen ‘Sociaal Wijzer’.

Aanvullingen/wijzigingen

Organisaties die actief zijn op sociaal gebied in de gemeente Drimmelen en daarom ook willen worden opgenomen in www.SociaalwijzerDrimmelen.nl kunnen contact opnemen via de Redactie, sociaalwijzerdrimmelen@wwz-drimmelen.nl. Hetzelfde geldt voor het melden van mogelijk gewenste wijzigingen in de informatie.