Naar een
Inclusiever Drimmelen 

Juni 2024

Samen voor een inclusieve toekomst
WWZ-Drimmelen en ervaringsdeskundigen bundelen hun krachten. Samenwerking voor een toegankelijke gemeente waar iedereen mee kan doen.

De gemeente Drimmelen zet zich in om een inclusieve gemeente te worden waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. Om dit doel te bereiken, bundelen Stichting WWZ-Drimmelen en een groep ervaringsdeskundigen uit de gemeente, “De Inclusiegroep”, hun krachten.

Ervaringsdeskundigen delen hun kennis

De ervaringsdeskundigen weten als geen ander waar ze in de praktijk tegenaan lopen en wat er nodig is om Drimmelen toegankelijker te maken. Zij delen hun kennis en ervaring met WWZ-Drimmelen, die deze kennis vervolgens inzet in haar belangenbehartiging voor mensen met een beperking.

Samenwerking met gemeente en ondernemers

WWZ-Drimmelen heeft al een goede samenwerking met de gemeente Drimmelen en met ondernemers in de gemeente. De stichting zet zich onder andere in voor toegankelijke openbare ruimtes, winkels, horeca en andere publieke gebouwen. Met de afdeling Openbare Werken van de gemeente werd het Handboek Toegankelijkheid Drimmelen ontwikkeld.

Nieuwe stappen met Inclusiegroep

De Inclusiegroep, die de afgelopen twee jaar actief was binnen het gemeentelijke project "Inclusie: Iedereen doet mee!", heeft veel bereikt in het creëren van bewustzijn rondom verschillende vormen van beperking en de belemmeringen die hiermee gepaard gaan. De groep zocht naar een manier om hun gezamenlijke inspanningen voort te zetten en bundelt nu de krachten met WWZ-Drimmelen.

Samen sterker

Door samen te werken, hopen WWZ-Drimmelen en de ervaringsdeskundigen nog meer te bereiken voor een inclusieve samenleving in Drimmelen. In commissies en werkgroepen pakken ze de verschillende beperkingen en belemmeringen systematisch aan.

Nieuw bestuur voor WWZ-Drimmelen

Om de samenwerking met de ervaringsdeskundigen goed vorm te geven, wordt het dagelijks bestuur van Stichting WWZ-Drimmelen versterkt. Engbert Tienkamp, die sinds 2011 voorzitter was, draagt het stokje over aan de heer Piet Snaphaan. Corrie Looman wordt de nieuwe secretaris. Marco Mureau blijft penningmeester. Het nieuwe bestuur gaat per juni 2024 van start.

Samen voor een inclusieve toekomst

Met de bundeling van hun krachten en de inzet van de nieuwe bestuursleden, zijn WWZ-Drimmelen en de ervaringsdeskundigen klaar om de volgende stappen te zetten op de weg naar een inclusieve gemeente Drimmelen waar iedereen mee kan doen.


Voor meer informatie:

Zie website www.wwz-drimmelen.nl
Of maak contact via info@wwz-drimmelen.nl