Actiedag 16 mei: toegankelijke Marktstraat Made

Plaatsingsdatum: May 13, 2014 5:26:15 PM

Bewonersgroep S.A.M. (Samen Actief Made), winkeliersvereniging Bruisend Made en  Stichting WWZ-Drimmelen (Wonen, Welzijn en Zorg) hebben samen met de gemeente de toegankelijkheid van de Marktstraat voor mensen met een beperking in beeld gebracht. Daarbij gaat het om mensen met rollator, rolstoel of scootmobiel. Maar ook mensen met een kinderwagen hebben ruimte op het trottoir nodig. Zij ervaren problemen door schots en scheef geparkeerde fietsen en onhandig geplaatste reclameborden. Over dit laatste hebben wij eerder al contact gezocht met de winkeliers met het verzoek de reclameborden zo te zetten dat het trottoir beter begaanbaar is.

Leerlingen van het Dongemond College hebben meegedacht aan een oplossing voor het parkeren van de fietsen. Zij hebben een aantal suggesties gedaan die de gemeente met de andere betrokken partijen uit gaat voeren:

In de Marktstraat zullen in mei fietshekjes geplaatst worden. De plaatsen hebben we bepaald in overleg met diverse winkeliers en de marktmeester. Er zijn witte stippen op het trottoir in de Marktstraat aangebracht om aan te geven waar de fietshekjes komen. 

Op vrijdag 16 mei zullen, als het niet regent, vertegenwoordigers van de betrokken partijen een campagne voeren om aandacht voor het probleem te vragen. De campagne bestaat uit de volgende onderdelen:

* op het trottoir zal op verschillende plaatsen het symbool van een rolstoel met kalk geplaatst worden met daaronder de tekst ‘Geef ons de ruimte’. 

* Bij de fietsbeugels plaatsen we de tekst ‘parkeer je fiets hier’, ook met kalk.

* fietsen die goed geparkeerd staan (dus tegen een fietshekje zijn gezet), krijgen een zadelhoesje met de tekst ‘mijn fiets staat goed geparkeerd’

* er zullen ook flyers uitgedeeld worden.

Om 14.00 uur zal wethouder Jan-Willem Stoop de aftrap geven voor de campagne door het eerste rolstoelsymbool op het trottoir te plaatsen. 

Daarna zullen vertegenwoordigers van de betrokken partijen in de straat te vinden zijn om het belang van een goede toegankelijkheid van de Marktstraat uit te dragen.

Mocht het op 16 mei flink regenen, dan verplaatsen we de actiedag naar 23 mei.